Luxe voor thuis

Vorige Artikel 4 van 5 Volgende

MENEER voor thuis - Proefpakket Zardini - Italiaanse finesse & kracht

€ 107,95 € 99,95 (inclusief btw)
Voorraad 4 stuks

Van MENEER voor thuis - drie prachtige flessen Italiaanse wijn

wit

Pietro Junior - Rosignol vino bianco

rood

Pietro Junior - Valpolicella Ripasso Superiore

Leone Zardini - Amarone della Valpolicella Riserva

Extra voordeel, laat dit luxe-pakket thuis bezorgen of haal in de winkel op. 

 

Pietro Junior - Rosignol vino bianco

Rosignol is nachtegaal in het Veronese dialect, een ongelooflijke zanger met een krachtige stem, een meester in de kunst van het zingen. De vader, oom en grootvader van de wijnmaker werden beschouwd als 'Rosignol' en maestri di canto. Vandaar de naam van wijn. 

Intense en delicate witte wijn met hints van witte bloemen en wit fruit. Vergisting en rijping in rvs-vaten. Deze elegante wijn is heerlijk als aperitief en combineert geweldig met verschillende visgerechten en wit vlees.

Pietro Junior - Valpolicella Ripasso Superiore

De Valpolicella wijn krijgt een tweede fermentatie op de schillen (most) van de beroemde Amarone. Hierdoor ontstaat een spannende levendige en tegelijk volle, krachtige smaak. Niet voor niets ook wel de 'baby-Amarone' genoemd.

Hints van gekookt rijp fruit (jam) en kersen zonder al te zoet te worden. Na de 'passage' op de Amarone-schillen (30 dagen) krijgt deze Ripasso nog 24-36 maanden houtopvoeding.

Leone Zardini - Amarone delle Valpolicella Riserva

Leone Zardini - Het summum van Pietro Zardini, de naar zijn vader 'Leone Zardini' genoemde Amarone 'Riserva'. Alleen het beste stukje familie-grond 'Monte Mattonara' wordt ervoor gebruikt, in het seizoen dagelijks 'geknipt' en natuurlijk met de hand geselecteerd tijdens de oogst. Het droogproces van bijna 3 maanden gebeurt volledig natuurlijk.

Biologische wijnbouw (niet gecertificeerd)

AZIENDA PIETRO ZARDINI
De oorsprong gaat terug tot begin 1800 met Leonardo Zardini, grondlegger van de 'Azienda Zardini' in het hartje van de Valopolicella Classica, te San Pietro in Cariano. Na een opeenvolging van generaties en veel arbeid in de wijngaarden, groeit de kleine azienda agricola. Voor de vijfde generatie aan het roer Pietro Junior is het verleden een waardevolle bagage, de basis van zijn kennis en kunde. 

 

Specificatie Omschrijving
Land Italië
Specials Exclusief
Inhoud (in liters) 0,75 liter
© 2021 - 2024 MENEER VAN DE WIJN | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.