Sebastiani Chardonnay
De Italiaanse immigrant Samuele Sebastiani kwam eind 19e eeuw naar Californië en werd in Sonoma al snel bekend vanwege zijn kwaliteitswijnen met een breed scala aan internationaal bekende druivenrassen. De specialiteiten voor het gebied zijn Chardonnay en Pinot Noir. Maar Sebastiani mag zich ook de pionier van de Cabernet Sauvignon in Sonoma noemen. Ze waren het eerste wijnhuis in de AVA met Cabernet Sauvignon aangeplant.
Afkomstig van verschillende wijngaarden in Californië, waaronder Lodi en Lake County in Napa Valley.
De druiven worden in de vroege ochtend geoogst om maximale frisheid te behouden. Na de persing wordt de helft van het sap vergist op eikenhout en ondergaat ook een malolactische gisting. Dit zorgt voor de omzetting van het scherpe appelzuur naar zachter melkzuur, en geeft de wijn een romig karakter mee. Daarna rijpt 64% van de wijn in neutrale eikenhouten vaten, een mix van Frans, Hongaars en Amerikaans eiken. De rest van de wijn blijft rijpen op RVS.
Vol van smaak met tonen van gebakken appel, crème brûlée en subtiel hout in de afdronk.
Serveren bij gepocheerde zalm. Ook lekker bij kip in roomsaus.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Kleur | Wit |
Jaar | 2020 |
Land | Noord-Amerika |
Druivensoort | Chardonnay |
Smaakprofiel | Vol en krachtig |
Alcohol % | 14 |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |