Port

Port

Een van onze favoriete producten is Portwijn. Over deze bijzondere wijn, dé trots van Portugal, valt heel veel te vertellen, laten we beginnen...

Wat is port?

Port is een versterkte wijn uit de Douro Vallei, nabij de stad Porto. De wijn wordt versterkt door toevoeging van brandy (aguardente genaamd). Door deze toevoeging stopt het gistingsproces en wordt veel van de natuurlijke zoetheid van de druiven in de drank behouden. 

Het verschil tussen de rode portsoorten Ruby, Tawny en Vintage Port

 • Ruby Port
  Een relatief jonge portsoort, die een rijpingstijd kent van slechts 2 tot 3 jaar op – meestal – grote eikenhouten vaten. Net zoals veel andere portsoorten wordt een Ruby port samengesteld door verschillende druivensoorten uit verschillende jaargangen met elkaar te combineren. Een Ruby is fruitig en rood van kleur, en meteen klaar om te drinken nadat deze is gebotteld. Mooi rode fruitinvloeden in de aroma's en smaken.
 • Tawny Port
  Een Tawny is dieper en rijker van smaak, doordat deze langer op vat rijpt dan een Ruby. De port wordt daardoor lichter van kleur en in de smaak krijg je tonen van gedroogd fruit, karamel en noten. Hoe ouder een Tawny is, hoe meer smaken van karamel, chocolade en noten naar boven komen. Ook bij deze port worden druiven van verschillende oogsten of oogstjaren met elkaar gecombineerd. 
 • Vintage Port: de superieur onder de portwijnen
  Eens in de zoveel tijd zit er een uitzonderlijk goed wijnjaar tussen. De oogst is dan perfect en de smaken zijn optimaal. Zo’n jaar wordt uitgeroepen tot Vintage portjaar. Vintage port heeft een relatief korte rijpingstijd in vaten, maar rijpt vervolgens verder in de fles. Deze port is eigenlijk de Rolls Royce onder de portwijnen, en zit daardoor in een hogere prijsklasse. Een bijzondere, exclusieve en dure port, die binnen twee dagen gedronken moet worden nadat de fles is geopend (en gedecanteerd).

 

Sorteer op
 • Vallegre Vista Alegre Fine Ruby port
  Vallegre Vista Alegre Fine Ruby port

  Fine Ruby port is een klassieke ruby port, minimaal 3 jaar opgeslagen op grote houten vaten (balseiros). Het grote hout heeft minder invloed, resultaat is een jonge, fris-zoete en toch krachtige fruitige port.

  € 11,95
 • Vallegre Vista Alegre Fine Tawny port
  Vallegre Vista Alegre Fine Tawny port

  Klassieke Tawny port, erg zacht en harmonieus. Proef rijp fruit zoals pruimen, noten, vanille. Heerlijk als aperitief met gedroogd fruit, bij ham of paté en als dessertwijn bij chocolade of bij (sterke) kazen.

  € 11,95
 • Vallegre Vista Alegre 10 years old white port 500ml
  Vallegre Vista Alegre 10 years old white port 500ml

  Levendige bijzondere medium-dry gerijpte witte port met gemiddeld 10 jaar houtrijping. Heel veelzijdig, als aperitief, bij zachte paté, kazen, desserts. Serveer tussen 10°C en 12°C.

  € 26,95
 • -14%

  Sequeirinha Colheita 2010 Single Harvest White port
  Sequeirinha Colheita 2010 Single Harvest White port

  Colheita (oogstjaar) 2010 witte port met aroma's van oranjebloesem, gedroogd fruit, tonen van honing en toast (houtrijping). In de mond doet het denken aan abrikoos, mandarijn en kruiden. Bij paté, appeltaart en fruitdesserts.

  € 70,00 € 60,00
 • Quinta da Gricha Port Vintage 2015
  Quinta da Gricha Port Vintage 2015

  Churchill's vintage uit 1997 brengt ons een port in klassieke stijl met gedenkwaardige tonen van verser fruit, vergezeld van een soepele structuur.

  € 69,95
 • Quinta da Gricha Port Vintage 2018
  Quinta da Gricha Port Vintage 2018

  Churchill's vintage uit 1997 brengt ons een port in klassieke stijl met gedenkwaardige tonen van verser fruit, vergezeld van een soepele structuur.

  € 69,95
 • Churchill's Port Vintage 2017
  Churchill's Port Vintage 2017

  Churchill’s Vintage Port 2017 heeft een zeer diep violette kleur. Intens en gericht op de neus, met lagen verse bosbessenaroma's vooraf. Uitbundig en wijnachtig in de mond, met frisse smaken van gemalen bramen in combinatie met…

  € 89,95
 • Churchill's Port Vintage 1997
  Churchill's Port Vintage 1997

  Churchill's vintage uit 1997 brengt ons een port in klassieke stijl met gedenkwaardige tonen van verser fruit, vergezeld van een soepele structuur.

  € 99,95
 • Churchill's Port Vintage 2000
  Churchill's Port Vintage 2000

  Churchill’s 2000 Vintage Port is een mijlpaal in de geschiedenis van Churchill. Het is het eerste Vintage jaar waarin Churchill’s zelf de teler is en niet alleen port vervoerder. De Vintage mix bevat ports geproduceerd uit hun…

  € 99,95
 • Churchill's Port Vintage 2011
  Churchill's Port Vintage 2011

  Churchill's vintage uit 2011 brengt ons een port in klassieke stijl met gedenkwaardige tonen van verser fruit, vergezeld van een soepele structuur. Deze vintage is gemaakt van een groot aantal druivensoorten, allemaal geplukt van…

  € 99,95
© 2021 - 2024 MENEER VAN DE WIJN | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.