Zoet & dessert
Zoet & dessert, van zacht tot robuust
Volle, zoete en zachte wijnen die trakteren op rijke geuren en smaken.
In alle kleuren! In wit; van mousserend lichtzoet sprankelend tot de zacht-zoete elegantie, verpakt in een strogele wijn met een gouden glans. In rood met structuur, veel rode vruchten en lange afdronk, met weinig of met veel en lange houtrijping en invloeden daarvan. Allemaal verschillend en met verschillende wijn-spijs adviezen.
Druiven: gemaakt van druiven als Riesling en de Muskaatdruif (Muscat, Moscatel, Moscato). De meest bekende wijnen uit dit smaakprofiel zijn Gewürztraminer, blends met Sémillon en natuurlijk de beroemde Portugese druivenblends die gebruikt worden voor port.
Wijn & spijs: heel veelzijdig, sommigen zijn prachtig als aperitief, of bij zachte patés terwijl anderen heerlijk zijn in combinatie met een desserts zoals chocolademousse, chocoladetaart en vergeet ze niet te combineren met de volle, rijke schimmelkazen of pittige harde kazen.