Rode wijn - licht & fruitig / soepel & rond / robuust & vol
Smaakprofielen | Rode wijn
Licht & fruitig
Deze wijnen zijn rode allemansvrienden vol fruit. Aangevuld met zachte kruiden als tijm en rozemarijn. Vriendelijk, licht en lekker soepel in de mond.
Druiven: veelal gemaakt van druiven als Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc en Gamay.
Wijn & spijs: erg lekker bij een gegrild kippetje, gegrilde groenten en lichte pastagerechten.
Bekijk hier de licht & fruitig rode wijnen
Soepel & rond
Groot rood! Lekker vol, soepel en zijdezacht zonder aan kracht in te boeten. Zongerijpt fruit, aangevuld met houttonen, vanille en mediterrane kruiden.
Druiven: gemaakt van druiven als Tempranillo, Bordeauxblends en Shiraz.
Wijn & spijs: combineert fantastisch bij een sappige steak, stevige pasta's, kruidige ovenschotels en gekruid vlees van de barbecue.
Bekijk hier de soepel & rond rode wijnen
Robuust & vol
Rode wijnen met karakter en een eindeloze afdronk. Rijk en complex met de intense aroma's van donker fruit, kruiden en specerijen.
Druiven: klassiekers als de Italiaanse Barolo, Brunello en Super Tuscans, de Grand Crus Classés uit Bordeaux en de Spaanse kanjers Tempranillo en Ribera del Duero.
Wijn & spijs: echte eetwijnen die mooi samengaan met culinaire hoogstandjes als rijke wildgerechten, kalfsoester met rijke paddenstoelensaus of chateaubriand.