Smaakprofielen | Rode wijn

 

Licht & fruitig

Deze wijnen zijn rode allemansvrienden vol fruit. Aangevuld met zachte kruiden als tijm en rozemarijn. Vriendelijk, licht en lekker soepel in de mond.

Druiven: veelal gemaakt van druiven als Merlot, Pinot Noir, Cabernet Franc en Gamay.

Wijn & spijs: erg lekker bij een gegrild kippetje, gegrilde groenten en lichte pastagerechten.

Bekijk hier de licht & fruitig rode wijnen
 


Soepel & rond

Groot rood! Lekker vol, soepel en zijdezacht zonder aan kracht in te boeten. Zongerijpt fruit, aangevuld met houttonen, vanille en mediterrane kruiden.

Druiven: gemaakt van druiven als Tempranillo, Bordeauxblends en Shiraz.

Wijn & spijs: combineert fantastisch bij een sappige steak, stevige pasta's, kruidige ovenschotels en gekruid vlees van de barbecue.

Bekijk hier de soepel & rond rode wijnen
 


Robuust & vol

Rode wijnen met karakter en een eindeloze afdronk. Rijk en complex met de intense aroma's van donker fruit, kruiden en specerijen.

Druiven: klassiekers als de Italiaanse Barolo, Brunello en Super Tuscans, de Grand Crus Classés uit Bordeaux en de Spaanse kanjers Tempranillo en Ribera del Duero.

Wijn & spijs: echte eetwijnen die mooi samengaan met culinaire hoogstandjes als rijke wildgerechten, kalfsoester met rijke paddenstoelensaus of chateaubriand.

Bekijk hier de robuust & vol rode wijnen

© 2021 - 2024 MENEER VAN DE WIJN | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.