Natuurwijn

Natuurwijn is een aanduiding voor wijn die volgens de makers ervan – in het gehele proces van wijn maken – geen 'onnatuurlijke' bewerking heeft ondergaan. Op z’n Frans worden deze wijnen 'vin nature' of 'vin naturel' genoemd. De term natuurwijn heeft geen wettelijke status, maar deze wijnen kunnen wel een status biologisch, biodynamisch, vegetarisch dan wel ecologisch hebben. Veel handelingen worden met de hand uitgevoerd. Het is geen massaproduktie vanwege de meestal kleine oogsten. De partijen wijn zijn doorgaans klein.

De bedoeling bij het maken van natuurwijn is dat er zo min mogelijk wordt ingegrepen in het proces van het wijn maken. Zowel in de wijngaard als bij de vinificatie als bij de afwerking van de wijn. Evenzo worden moderne techieken zo min mogelijk aangewend. Volgens sommige wijnmakers zou houtrijping een niet natuurlijke smaaktoevoeging zijn. En als er vaten gebruikt worden, dan worden deze niet gezwaveld. Een strikte regelgeving op dit gebied is er derhalve (nog) niet.

Sorteer op
 • El Lagar de Moha Nuestra fauna verdejo bio
  El Lagar de Moha Nuestra fauna verdejo bio

  Bij Lagar de Moha houden ze van gierzwaluwen, trekvogels die in de lente en zomer verblijven in de (wijn)velden en daar insecten eten. De Nuestra Fauna is een ode aan deze kleine, razendsnelle vogels, gemaakt als natuurwijn en…

  € 29,95
 • Koncho & Co Rkatsiteli Qvevri amber/orange
  Koncho & Co Rkatsiteli Qvevri amber/orange

  Oranje/amber wijn: witte druiven worden met schil vergist in een enorme aardewerken kruik (Qvevri) + jaar houtrijping. Abrikoos, gekonfijte citroen, kweepeer, droogbloemen, hazelnoot, bergamot, cacao, tutti frutti. Heel bijzonder!

  € 14,95
 • Bodega Cañón Escondido Finca Orange wine
  Bodega Cañón Escondido Finca Orange wine

  Bodega Cañón Escondido brengt hulde aan de aanpassing van het druivenras Tannat aan het terroir van Tarija, met een zeer complexe single varietal, met buitengewone kenmerken die volgens ons het beste middel is om het grootste…

  € 23,95
Sorteer op
© 2021 - 2024 MENEER VAN DE WIJN | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.