Natuurwijn

Natuurwijn

Natuurwijn is een aanduiding voor wijn die volgens de makers ervan – in het gehele proces van wijn maken – geen 'onnatuurlijke' bewerking heeft ondergaan. Op z’n Frans worden deze wijnen 'vin nature' of 'vin naturel' genoemd. De term natuurwijn heeft geen wettelijke status, maar deze wijnen kunnen wel een status biologisch, biodynamisch, vegetarisch dan wel ecologisch hebben. Veel handelingen worden met de hand uitgevoerd. Het is geen massaproduktie vanwege de meestal kleine oogsten. De partijen wijn zijn doorgaans klein.

De bedoeling bij het maken van natuurwijn is dat er zo min mogelijk wordt ingegrepen in het proces van het wijn maken. Zowel in de wijngaard als bij de vinificatie als bij de afwerking van de wijn. Evenzo worden moderne techieken zo min mogelijk aangewend. Volgens sommige wijnmakers zou houtrijping een niet natuurlijke smaaktoevoeging zijn. En als er vaten gebruikt worden, dan worden deze niet gezwaveld. Een strikte regelgeving op dit gebied is er derhalve (nog) niet.

Sorteer op
 • El Lagar de Moha Nuestra Fauna Verdejo BIO
  El Lagar de Moha Nuestra Fauna Verdejo BIO

  De Nuestra Fauna is een ode aan de zwaluw, gemaakt als natuurwijn en bereid in aardewerken amforen. Deze innemende wijn heeft diepe en pure aroma's, in de smaak gestoofd fruit en aardse tonen, vol en rond van smaak, lange afdronk.

  € 29,95
 • Koncho & Co Rkatsiteli Qvevri amber wine
  Koncho & Co Rkatsiteli Qvevri amber wine

  Oranje/amber wijn: witte druiven worden met schil vergist in een enorme aardewerken kruik (Qvevri) + jaar houtrijping. Abrikoos, gekonfijte citroen, kweepeer, droogbloemen, hazelnoot, bergamot, cacao, tutti frutti. Heel bijzonder!

  € 14,95
 • Bodega Cañón Escondido Finca Orange wine
  Bodega Cañón Escondido Finca Orange wine

  Van Tannat, natuurlijke vergisting op de schillen, die zorgen voor extra aroma's, geur- en smaakstoffen in de wijn. Goudkleurig (licht oranje). Frisheid met tropische tonen en intense bloemenaroma's. Expressief en aromatisch.

  € 23,95
© 2021 - 2024 MENEER VAN DE WIJN | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.