Artikel 31 van 56

Het aspergeseizoen is in aantocht

Heerlijk voor ons allen, het asperge seizoen gaat weer van start. De aspergebedden liggen weer klaar vanaf eind februari klaar afgedekt met zwart/wit folie. Een mooie traditie met het witte goud van de Brabantse gronden die ieder jaar weer een hoop plezier aan tafel oplevert. Wij hebben deze maand April iedere week een verasssende wijn om uit te lichten die natuurlijk heel erg mooi aansluit bij dit prachtige gerecht. We gaan dan uit van het asperge gerecht op zijn Brabants met ham en ei vergezeld door aardappeltjes en een mooie boterjus, afgetopt met een pinch van peterselie.

Deze week een genereuze en uitgebalanceerde wijn is voortgekomen uit een selectie van Macabeo-druiven. De Capellana Macabeo komt uit Spanje uit het wijngebied Utiel-Requena. Dit gebied vindt je terug in het achterland van Valencia. 

Het is een complete wijn, elegant en rijk aan sensaties. Wijn met karakter, vol en vol leven. De wijn heeft een mooie licht strogele kleur en is helder. In de neus schoon, elegant en met een grote aromatische persistentie van bloemige geuren. Aangename en frisse sensatie. 

In de mond is deze fris en levendig. Evenwichtig met de juiste zuurgraad, intens en zijdeachtig met harmonische smaakbeleving in de mond. Serveer de wijn niet te koud, zeg tussen de 8 en 10 graden voor een optimale smaak beleving. Denk je dat dit een wijn is naar je hart? Check dan onze site of loop vrijdag en zaterdag binnen voor je eigen smaakbeleving, je vindt de aanstaande Capellana Macabeo aanstaande vijdag en zaterdag op de proeftafel. 

 

 

Specificatie Omschrijving
Land Spanje
Druivensoort Macabeo
© 2021 - 2024 MENEER VAN DE WIJN | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.