Vorige Artikel 21 van 57 Volgende

Heezer limo na de wijn

Limoncello, de wereldberoemde citroenlikeur uit Zuid-Italië, wie kent het niet? Verfrissend, zoet, bitter en een zuurtje. Lekker stroperig en het allerlekkerste als hij ijs en ijskoud geserveerd wordt. Dit gele drankje zit vol geheime tradities en elke Italiaanse moeder in de buurt van Napels heeft haar eigen recept.

Limoncello wordt gemaakt van de allerlekkerste citroenen en wordt bereid in het zuiden van Italië rond de golf van Napels. Het is een Italiaanse alcoholische drank met een alcoholpercentage tussen de 25 en 30 procent. Een beetje te vergelijken met citroenbrandewijn. 
 

Volgens de Italianen groeien de allerbeste en lekkerste citroenen rondom de kustdorpjes Amalfi en Sorrento. Grote boomgaarden, die worden overdekt met pergola’s van kastanjehout ter bescherming van de velle Zuid-Italiaanse zon, floreren in dit gebied. De schaduw zorgt ervoor dat de grond mooi vochtig blijft en de citroenbomen de ideale omstandigheden hebben om gigantische citroenen te geven. Vaak zo groot als flinke grapefruits. De dikke en bobbelige schil bevat de meeste smaak en kleurstoffen om de beste limoncello te maken.

© 2021 - 2023 Wijnhoeve Heeze | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.