Calvente guindalera
Krachtige, soepele, fruitige, romige donkerrode wijn met veel specerijen; aroma van vanille en tonen van kersen en bramen. Je kunt hier aan blijven ruiken. Alles zit erin. Op en top Spanje!
tempranillo, merlot, syrah, cabernet sauvignon, petit verdot 12 maanden op frans eiken.
Gevogelte zoals kalkoen, eendenborst, parelhoen, fazant. Gebruik tijm en/of rozemarijn, veen- en aalbessen of een pot ontpitte krieken. Doe een beetje room in de saus/jus, dat past mooi bij de ronde smaak van de wijn.
Tip 1: marineer het vlees 5 uur van te voren in een mengsel van olijfolie, honing, sojasaus en stukjes verse gember;
Tip 2: Combineer de eendenborst met bietenstamppot of met vijgen-saus en oesterzwammen;
Varkensgebraad met een pot ontpitte krieken; Rood vlees (rosbief, entrecote met sinaasappelboter of lamskotelet);
Kalfskotelet met spekjes en paddenstoelen; Wild: konijn, hazenpeper, een stevig hertgerecht met port en rozemarijn.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Kleur | Rood |
Jaar | 2016 |
Land | Spanje |
Druivensoort | Tempranillo |
Blend | tempranillo, merlot, syrah, cabernet sauvignon, petit verdot |
Smaakprofiel | Robuust & vol rood |
Alcohol % | 14,5 |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |