Artikel 10 van 85

COS Pithos Rosso Biodynamisch

€ 29,95

De Pithos Rosso is afkomstig uit Nero d'Avola en Frappato di Vittoria, geoogst tussen eind september en begin oktober, om te fermenteren met natuurlijke gisten en gedurende 10 maanden te raffineren in terracotta amforen. Een evolutie die intrigerende tonen geeft van kersen en viooltjes met een zeer fijne en kruidachtige afdronk Druivensoorten: 60% Nero d'Avola / 40% Frappato

De naam COS is ontstaan door de beginletters van de 3 familienamen van de oprichters Giusto Occhipinti, Giambattista Cilia en Cirino Strano en werd opgericht in 1980. Het wijnbedrijf is gelegen op 250m boven de zeespiegel in Vittoria, in het westen van Sicilië. Wijnmaker Occhipinti werkt enkel met autochtone Siciliaanse druivenrassen en is een groot bezieler van de biodynamische wijnbouw. Hij streeft naar een natuurlijk evenwicht in de wijngaard en naar vinificatie zonder artificiële toevoegingen of ingrepen in de wijnkelder. Ook het streng snoeien en het beperken van de oogst zorgen voor topwijnen. Na 20 jaar hard werken kreeg wijndomein COS zijn internationale status. Vanaf dat moment ging Occhipinti nog een stap verder en begon grote amforen in te graven op zijn domein.

Hij vindt dat we moeten terugkeren naar de oorsprong en de ziel van de wijnbouw zoals in het verre verleden. De wijn gerijpt op amforen is fijner, zuiverder van smaak en eleganter t.o.v. de wijnen gerijpt op eikenhouten vaten. De wijnen van COS getuigen vandaag van een geweldige precisie, zuiverheid en kwaliteit. Natuurlijke wijnbouw, strenge selectie in de wijngaard, spontane gisting, inheemse druivensoorten. In elke fles wijn van COS proef je puur natuur Sicilië.

Specificatie Omschrijving
Wijnregio Sicilia
Kleur Rood
Land Italië
Druivensoort Frappato
Blend Frappato, Nero D' Avola
Smaakprofiel Licht & fruitig rood
Alcohol % 12
Inhoud (in liters) 0,75 liter
© 2021 - 2024 MENEER VAN DE WIJN | sitemap | rss

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.