Pietro Zardini Leone Zardini Amarone della Valpolicella Riserva
Het summum van Pietro Zardini, de naar zijn vader 'Leone Zardini' genoemde Amarone 'Riserva'. Alleen het beste stukje familie-grond 'Monte Mattonara' wordt ervoor gebruikt, in het seizoen dagelijks 'geknipt' en natuurlijk met de hand geselecteerd tijdens de oogst. Het droogproces van zeker 4-5 maanden gebeurt volledig natuurlijk, zonder hulpmiddelen. Daarna volgt een houtlagering van 4 jaar in kleine eikenhouten vaten. Na botteling tenminste 1 jaar flesrijping.
Sinds oogstjaar 2011 krijgt Pietro voor zijn 'Leone' de hoogst haalbare onderscheiding voor een Italiaanse wijn: Tre Bicchieri van de Gambero Rosso.
Ultra geconcentreerde wijn met geuren van gestoofd rood fruit, cacao, koffie en veel kruiden. Deze wijn verdient een mooie maaltijd. Denk aan gegrild rood vlees, hert, wild zwijn en oude kazen.
4-5 uur vooraf ontkurken.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Kleur | Rood |
Jaar | 2011 |
Land | Italië |
Druivensoort | Corvina |
Blend | corvina, rondinella, molinara |
Smaakprofiel | Robuust & vol rood |
Alcohol % | 16 |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |