Pfaffl vom Haus Zweigelt
De druiven worden ontsteeld en gekneusd. De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 28 graden in RVS tanks gedurende 26 dagen. Het sap wordt regelmatig overgepompt om meer smaak en kleur te onttrekken. Na de gisting rijpt 30% van de wijn een aantal maanden in eikenhouten vaten.
Niederösterreich is de regio rond de hoofdstad Wenen en is het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk. Lössgronden, warme dagen en koele nachten. Ideaal voor Zweigelt, de belangrijkste blauwe druif van Oostenrijk.
Zwarte kersen, zure kersen in de geur. Sappige, ronde wijn met veel rijp donker fruit (kersen, bessen) en zachte tannines. Multi-inzetbaar, bijvoorbeeld bij gegrilde biefstuk of bij pizza met salami. Ook lekker bij spaghetti bolognese.
In 1978 worden Roman en Adelheid Pfaffl op jonge leeftijd eigenaar van Weingut Pfaffl in Stetten, een dorpje net ten noorden van Wenen in de regio Weinviertel. Voor 1978 stond boerderij Pfaffl in het teken van het verbouwen van granen, aardappels en het houden van koeien en varkens. Er is in korte tijd veel veranderd. Tegenwoordig staat Pfaffl internationaal symbool voor Grüner Veltliner. Ze zijn zelfs door Wine Enthusiast verkozen tot European Winery of the Year.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Kleur | Rood |
Land | Oostenrijk |
Druivensoort | Zweigelt |
Smaakprofiel | Soepel & rond rood |
Alcohol % | 13 |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |