Château d'Aigueville Côtes du Rhône wit bio
In het hart van de Rhônevallei, omringt door heuvels, dennenbossen, olijfbomen en garrigues groeien de druiven van Château d’Aigueville. De wijnstokken van 40 jaar oud zijn geplant op klei-kalksteenbodems bedekt met kiezelstenen.
Volledig biologische wijnbouw dus natuur, biodiversiteit en leven in de bodem zijn belangrijk voor dit wijnhuis.
Deze Côtes du Rhône wit bestaat uit 35% Clairette, 35% Viognier, 18% Grenache Blanc, 12% Bourboulenc.
De vergisting en rijping van de wijn vindt plaats in betonnen tanks waarbij de gistcellen worden doorgeroerd tijdens de rijping. Dit voor smaak en rondheid in de wijn.
Aroma's en smaken van witte bloemen, abrikoos en een vleug exotisch fruit. Met een levendige citrus-afdronk. De volheid en frisheid is in deze wijn mooi in evenwicht.
Door te spelen met de serveertemperatuur is deze wijn culinair heel veelzijdig. Wat frisser geserveeerd bij lichtere gerechten en wat meer op temperatuur (rond de 10-12 graden) bij wat vollere gerechten.
Bij charcuterie, varkensvlees, vis met witte sauzen, vette vis zoals zalm, harde kazen.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Wijnregio | Côtes du Rhone |
Vegan | Vegan |
Kleur | Wit |
Land | Frankrijk |
Blend | Viognier, Clairette, Grenache Blanc, Bourboulenc |
Smaakprofiel | Soepel & rond wit |
Specials | Biologisch |
Inhoud (in liters) | 0,75 liter |